Fald i testosteronniveau

Andropause er blevet en populær betegnelse for de forandringer, der sker i takt med at testosteronniveauet falder. Det er en naturlig del af aldringsprocessen - og perioden behøver på ingen måde at være en hindring for en høj livskvalitet. Vær dog opmærksom på, at de indsatser, der fungerer for én person, ikke nødvendigvis fungerer for en anden. Det er derfor vigtigt, at du lytter til din krop og foretager de justeringer, der passer bedst til dine behov.

Før andropause

Præ-andropause er den indledende fase, hvor testosteronniveauer begynder at falde gradvist. Hos nogle mænd sker det allerede i 30'ere eller 40'ere, selv om tegnene måske ikke er mærkbare på dette tidspunkt. Det er en kontinuerlig proces, hvor testosteronniveauet gradvist falder. Det kan bl.a. give mere træthed, mindre muskelmasse og nedsat libido.

Gennem forandringerne... STAY YOU

Andropause

Andropause er fasen, hvor testosteronniveauet er faldende. Perioden kan begynde, når du er i 50'ere eller senere. Når testosteronniveauet falder, kan du opleve en række symptomer, fx humørsvingninger, søvnforstyrrelser, nedsat seksuel funktion og tab af muskelmasse. Nogle oplever også følelsen af at stå i en midtlivskrise under denne fase. Er det tilfældet, er det vigtigt, at du er åben omkring det og taler med din partner, venner og familie.

Post-andropause

Post-andropause er tiden efter den mest aktive fase af andropausen, og nu forbliver dit testosteronniveau lavt.
Selv om symptomerne kan aftage med tiden, vil nogle mænd fortsat opleve gener, der er relateret til det lave testosteronniveau. Det er vigtigt, at du har fokus på en sund livsstil og fortsætter med at få hjælp og sparring for at håndtere, hvis dine symptomer er tilbagevendende.

Søvn, energi og balance

Sådan kommer du godt igennem andropausen

Under andropausen kan du med fordel sætte i gang i flere ting, der kan forbedre dit velbefindende. Det drejer sig om følgende:

Ikon-SORT-Aktiv-livsstil-140521_46fa4914-7e17-4365-a4a7-f99096fb9af6.png

Kost og Motion

En sund livsstil med regelmæssig motion og en sund kost kan bidrage til at støtte din hormonelle balance og sikre din trivsel under andropause.

Ikon_SORT_Lindrende_140521.png

Kosttilskud og vitaminer

Mange oplever, at kosttilskud, vitaminer og mineraler kan være en hjælp til at mindske generne.

Ikon-SORT-soevn-140521.png

Søvn og stress

Prioriter din søvn og dyrk fx meditation eller dyb vejrtrækning. Det kan få dig til at føle dig bedre tilpas.

Ikon-SORT-stress-140521.png

Fokuser på det mentale

Terapeuter og andre rådgivere kan hjælpe og støtte, hvis du føler dig udfordret af de ændringer, der relaterer sig til andropause.

Opsøg lægen

Hvis dine gener bliver svære at håndtere, kan det give god mening at konsultere din læge.

Du kan godt!

Med en sund livsstil, rådgivning og åbenhed er du klædt godt på, mens du navigerer gennem andropause.